Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 25.09.2020, 03:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Наше віровчення [1]
статті які стосуються того, в що ми віримо
Свідчення [2]
Свідчення як Бог працює в житті людей
Християнська сім'я [1]
Християнське життя [5]
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Що б ви хотіли бачити на сайті?
Всього відповідей: 68
Пошук
Друзі сайту
Життя християнської молоді Видеосеминары Й.Раймера Телепрограма "Мир Вам" Християнська Футбольна Ліга
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Християнське життя

Від надлишку на серці...
Автор: Михайло Готра

Слава Богу, за даний час і за те , що сьогодні ми маємо служіння, де можемо прийти, наповнити своє серце чистим, святим, правильним, як апостол Павло нам радить, - бути завжди наповненими.
***

Щоби наповнити серце людини, на те завжди претендує або Бог, або сатана. Бог зі своєї сторони пропонує наповнити серце людини чистим, святим, праведним, а сатана хоче наповнити людину скверним, нечистим, неправедним, понизити гідність людини.
Тому сьогодні ми є в зібранні і кожен із нас перевіряє своє серце, щоби дати змогу Богові наповнити нас. Якщо в склянку із брудом наливати воду, то той буде підійматися доверху і сам собою вийде. Деколи людина не знає як побороти в собі щось негативне, але з часом помічає, що воно десь вийшло собі. Думав про це, хотів зробити щось для того, побороти, але воно само вийшло – людина наповнилась чистим і святим.

Якось два клоуни на арені сперечались між собою. Один кинув у склянку тенісний шарик та й каже другому: „Дістань його ротом”. Другий пробує, бере його зубами і ніяк не виходить. Тоді перший налив у склянку воду, шарик піднявся і той схопив його ротом. Так люди по-різному хочуть показати нам, що для того, щоб щось дістати, то його спочатку треба чимсь наповнити. Коли у людини все гаразд, то ті „опади” на дні душі не видно. Але, як тільки якимись обставинами колихнути людину, то воно все підіймається наверх. Як сказано в Біблії - „нечестивий як море схвильоване, що викидає мул і бруд” . Ціль наша наповнити своє серце чистим і святим, щоби ми там нічого не зберігали і не ховали.

Знаєте, у людей є проблеми, які вони ховають в своєму серці і знають, що воно там є. А буває, що люди деколи тим і хваляться, що вони можуть добре сказати, можуть відчитати добре. Але, ціль Бога - щоби у серці людини не було нічого недоброго. Деколи люди переживають, що недобре слово сказали, що воно якось вилетіло. Але, Христос назвав причину звідки воно походить, написано: „ от избытка сердца говорят уста”.

Люди по-різному каються. Одні можуть каятись за свій язик, що він такий. Але треба каятись за те, що він викриває, чим ми наповнені. Кається злодій, що попався. Не про те кається, що недобру натуру має, що краде, а що не професійно злочин зробив, що не зміг сховати, що воно вилізло назовні (чи через очі, чи через язик, чи через руки). Проявилося чим сатана наповнив його. Бог хоче, щоб людина себе зберігала в чистоті. Колись молився Давид і казав Богові: „ Испытай меня, Боже, и узнай сердце мое и зри- не на опасном ли я пути и направь меня на путь вечный». Як серце нахилено людини, такі і будуть її прояви. Бог хоче вказати людині чим його серце наповнено. Часом на мудру людину одне слово діє краще, ніж на глупу сто ударів. Де коли, людина бачить себе і каже: „добре, що то побачив, мені треба того позбутися”. Скільки раз до Юди Христос казав: „ серед нас один є, що недобрі думки має, один з вас зрадить Мене”. Я думаю, що ті, що в простоті казали: „чи не я то, о Господи”, - кожний заглядав у своє серце. Величаво приходив й казав Юда: „чи не я то, о Господи?” Христос відповів йому: „ти сказав”. Тобто: думай, що робиш. Серце чоловіка вже було наповнене потоками тієї брудної води і повернути назад вже було неможливо. Тому Христос сказав йому: „що робиш, то роби скоріше”. Кінець Юди бачимо, то є уроком для всіх людей і марно, якщо хтось не зрозумів.

Чому Бог зробив такий вибір? Ну, ми люди, помиляємось, не можемо зрозуміти інших людей, але Христос? Він мав дванадцять учнів і то, серед них був один неправедний. Я не думаю, що Христос помилився: вибрав його собі, а потім пожалкував. Свою милість відкрив Бог для всіх людей, всіх запрошує у Церкву і ми повинні приходити в покаянні через ті вузькі двері, бо широкий шлях веде у погибель і багато йдуть ним.

Але у Царство Боже веде вузький шлях, вузькі двері, вузькі ворота. Люди, які находять той шлях і йдуть ним, знаходять великі блаженства і благословення. Для одного юнака Бог каже: „ти хочеш йти за Мною, хочеш мати життя вічне? Ти так все добре знаєш, добре цитуєш Писання, всі заповіді, навіть кажеш, що все зберіг від юності, але одного тобі не вистачає.” Христос добре знав, що в нього в серці. Дуже добре, коли Христос покаже людині хто він є насправді. Тоді людина іншої думки про себе. Написано, що юнак відійшов з печаллю, але відійшов. Я думаю, що коли він розсудив над тим, що казав Христос, то він мав погодитися с Христом, що в нього є тяга до багатства, але те, що сказав Христос для нього є вузькі ворота. Христос каже, що важко тим, що сподіваються на багатство ввійти в Царство Боже. Бог поставив границю. Я думаю, що той юнак так і не ввійшов в вузькі ворота, залишивши своє багатство. А Бог казав, що нема нікого, хто ради Царства Небесного, ради Нього би залишив все: доми, професію, багатство, землі і не одержав би в сто разів більше. Я думаю, що жоден християнин не скаже, що йдучи за Богом, він багато втратив. Так може казати лише той, в кого були неправильні мотиви, чи він Бога до кінця не зрозумів. Справжній християнин буде казати, що ради Того, Хто спас його, Хто вибрав його, він зробив правильний крок, він буде дивитися із вдячністю на свого Бога.

***

Категорія: Християнське життя | Додав: gadassa (26.05.2010)
Переглядів: 1138 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
0
1 Gow   [Матеріал]
Думаю в кожного з нас в серці є подібні думки, і лише християни вповні можуть зрозуміти автора.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Богослужіння:
неділя з 10.00
неділя з 18.00
п'ятниця з 19.00
Слово для тебе
Останні статті
[02.12.2011]
Різдвуємо разом!
[04.03.2011]
10 причин почему люди не ходят в церковь.
[11.01.2011]
Служіння групи милосердя
Нове на форумі
  • Особисті молитовні потреби (37)
  • Християнська поезія з книги "Хвала Творцю" (0)
  • Що ви знаєте про кальвінізм та армініанство? (228)
  • Вітаємо один одного! (73)
  • Останнє відео
    [25.01.2013][Відео проповіді]
    Різдво
    [30.03.2012][Відео проповіді]
    Дорогоцінне з нікчемного
    [24.03.2011][Відео проповіді]
    Який є Бог
    Останні фотографії

    Copyright StRing © 2020 |